Hundeforsikring

Torben og Anette har en hund, som de er meget glade for. Hunden har stamtavle og kommer fra en respekteret opdrætter, og de planlægger at bruge den til avl på et tidspunkt. Men da hunden er 3 år gammel, bliver den syg. Den hoster voldsomt, så Torben tager den til dyrlægen. Dyrlægen undersøger hunden og tager bl.a. røntgenbilleder. Diagnosen er nedslående: Lungekræft. Dyrlægen opererer, men han kan ikke fjerne hele svulsten. Derefter får hunden kemoterapi i noget tid, men den får det ikke bedre, og til sidst må den aflives. Pga. hundens sygeforsikring betaler forsikringsselskabet dyrelægeregningerne, og da de også har en livsforsikring på den, får de udbetalt en erstatning

Få hjælp til at finde den rigtige hundeforsikring

Tjek dine forsikringsbehov med Tid Til Forsikring

Hundeforsikring – forsikring af din bedste ven

Som hundeejer har du et stort ansvar. Du skal ikke bare sørge for, at din firbenede ven får mad, motion og selskab. Du skal også passe på dens helbred. Det kan hurtigt blive dyrt, især hvis din hund bliver syg eller kommer til skade i weekenden eller på en helligdag. Med en hundeforsikring kan du få dækket dyrlægeregninger, så økonomien ikke skal være det afgørende, når din hund er syg og har brug for behandling.

Hundeforsikring – lovpligtig ansvarsforsikring

Den lovpligtige hundeansvarsforsikring dækker dit ansvar, hvis din hund skader personer eller deres ting. Det vil sige, at hvis din hund bider postbuddet eller slipper ud af haven og graver naboens havebassin op, og du bliver stillet over for et økonomisk erstatningskrav, betaler forsikringsselskabet erstatningen.
Vær opmærksom på, at hvis din hund bliver passet af andre, mens du fx er på ferie, dækker forsikringen ikke, hvis hunden skader dem eller deres ting.

Hundeforsikring – figurantdækning

Figurantdækning er en udvidet ansvarsforsikring, som er til dig, der går til træning eller på udstilling med din hund. Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker nemlig ikke skader på dommere, instruktører eller figuranter. Nogle selskaber har kombineret den udvidede dækning med den lovpligtige ansvarsforsikring.
Det er almindeligt, at du skal have bevis for, at du har tegnet den udvidede dækning, før du kan begynde at gå til træning eller udstilling med din hund.

Hundeforsikring – sygeforsikring

En hundeforsikring med sygeforsikring dækker dyrelægeregningerne, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade. Det kan hurtigt komme til at dreje sig om mange penge, hvis din bedste ven skal under behandling eller opereres. Med en sygeforsikring behøver du ikke bekymre dig om økonomi, når din hund har brug for dyrlægehjælp. Det eneste du skal betale er selvrisikoen – derudover dækker forsikringen. Det er forskelligt fra selskab til selskab, om forsikringen er livsslang, eller om den ophører, når hunden når en bestemt alder.

Skulle din hund komme til skade ved brand eller indbrud i dit hus, er det din indboforsikring, der dækker den.

Tilpas hundeforsikringen med tilvalgsdækninger

 • Tandskadedækning

  Mange hunde får problemer med tænderne. Derfor kan tandskadedækning være en god ide – den dækker behandlingen, hvis din hund bliver ramt af fx tandrodsbetændelse, eller hvis den kommer til skade med sine tænder i en ulykke. Som regel dækker forsikringen også receptpligtig medicin.

 • Fysisk behandling af din hund

  Denne forsikring dækker fx fysioterapi, kiropraktisk behandling og massage. Dette er en stor fordel, hvis din hund får ledproblemer som fx hofteledsdysplasi eller slidgigt.

 • Livsforsikring

  En livsforsikring giver dig økonomisk erstatning, hvis hunden dør eller må aflives pga. sygdom eller ulykke. Den gælder fx, hvis din hund bliver kørt ned eller bliver alvorligt syg. Meningen er, at erstatningen skal dække købet af en ny hvalp af samme race.

  Nogle selskaber deler livsforsikringen op i to dele og tilbyder en begrænset dækning, som primært dækker, hvis hunden dør ved en ulykke, og en fuld dækning, som dækker både i tilfælde af ulykke og sygdom.

Få hjælp til at finde den rigtige hundeforsikring

Tjek dine forsikringsbehov med Tid Til Forsikring