Det blå sygesikringskort – hvordan dækker det?

Som du nok ved, dækker det gule sundhedskort ikke længere uden for Danmark, Færøerne og Grønland. I stedet skal du bruge det blå sygesikringskort, når du rejser. Det blå sygesikringskort sidestiller dig med borgerne i det land, du opholder dig i. Du kan derfor risikere en større hospitalsregning, hvis du kommer til skade eller bliver syg, mens du er på ferie i et land, hvor der er brugerbetaling i sundhedssystemet.

Det betyder også, at du selv skal finde frem til en læge eller et sygehus, hvis du har brug for det.

Du kan ikke længere ringe til en dansk alarmcentral og blive henvist til en behandler.

Kun med en rejseforsikring kan du undgå brugerbetaling og få adgang til telefonisk rådgivning og hjælp til at finde en læge, når du er ude og rejse.

Det blå sygesikringskort – hvor dækker det?

Det blå sygesikringskort dækker i EU- og EØS-lande og Schweiz. På rejser til Færøerne og Grønland dækker det gule sundhedskort stadig. Vær opmærksom på, at det blå sygesikringskort ikke dækker i Andorra, Monaco, San Marino, øen Man og Kanaløerne, selvom de er inden for EU/EØS.

Det blå sygesikringskort – hvad dækker det?

Det blå sygesikringsbevis dækker udgifter til behandling, når du opholder dig inden for EU- og EØS-landene og Schweiz efter samme regler som indbygger i det land, du opholder dig i.

Bestil det blå sygesikringskort her.

Hvordan er du dækket af det blå sygesikringskort på skiferien?

Skisportssteder ligger ofte langt fra det nærmeste offentlige sygehus, hvor du er dækket af det blå sygesikringskort. Hvis du ikke har en rejseforsikring, bør du derfor tjekke, hvor langt der er til et offentligt sygehus, før du tager af sted. Du kan heller ikke være sikker på, at din transport til sygehuset er dækket. Du kan komme ud for at skulle hentes med en helikopter, og det skal du ofte betale selv. Det er i det hele taget det sikreste at tegne en rejseforsikring før din skiferie. Vær opmærksom på, at det ofte ikke er nok at tegne en standard-rejseforsikring. Flere selskaber har særlige skidækninger, som skal tilføjes til policen, så tag en god snak med dit selskab, når du bestiller.

Få hjælp til at finde den rigtige rejseforsikring

 

Tjek dine forsikringsbehov med Tid Til Forsikring