Bilforsikring

Marianne og Sten kører i Bilka en eftermiddag og efterlader deres bil på parkeringspladsen. Da de kommer ud og skal køre hjem, opdager de en stor bule i den ene forskærm. Der er formentlig en anden bil, som har påkørt bilen, mens den stod parkeret, men der er ingen spor af skadevolder. De melder det til forsikringen, som dækker skaden og sørger for reparation af bilen samt stiller en lånebil til rådighed. Da de lige har fået gennemgået deres bilforsikring i samarbejde med en rådgiver, har de fået den ekstra dækning for parkeringsskade og skal ikke betale selvrisiko.

Få hjælp til at finde den rigtige bilforsikring

Tjek dine forsikringsbehov med Tid Til Forsikring

Bilforsikring – den lovpligtige ansvarsforsikring

Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på din bil. Bliver du involveret i et trafikuheld, er det nemlig din ansvarsforsikring, der betaler erstatning for en evt. personskade. Også hvis du som fører ikke er skyld i ulykken.
Vær opmærksom på, at ansvarsforsikringen ikke dækker skader på føreren af bilen, det er kun passagererne, der er dækket. Forsikringen dækker heller ikke skader på de ting, der er i bilen, og heller ikke på en tilkoblet trailer eller campingvogn.

Bilforsikring – kaskoforsikring

Din bils kaskoforsikring kan forstås som bilens ulykkesforsikring. Sker der en ulykke med din bil, er det kaskoen, der dækker. Det kan fx være, hvis din bil bliver stjålet eller udsat for hærværk, eller hvis du bakker ind i en lygtepæl eller kører i en grøft pga. glat føre. Forsikringen dækker også parkeringsskader, som fx hvis din bil holder uden for supermarkedet, og en anden bil kører ind i den.
Vær opmærksom på, at der kan være forskel på dækningerne i de forskellige forsikringsselskaber, så det kan betale sig at læse betingelserne igennem.

Bilens kaskoforsikring dækker typisk:

·      Skader ved brand, tyveri og hærværk.

·      Skader i forbindelse med færdselsuheld – uanset om det er et solouheld, eller om der er andre biler involveret i uheldet.

·      Parkeringsskader, dvs. skader der sker, mens din bil holder parkeret.

·      Skader på fastmonteret ekstraudstyr som fx aluminiumsfælge, speciallakering, læderinteriør og soltag. Bemærk, at dette udstyr som regel skal skrives på din police for, at forsikringen dækker, hvis det har en værdi på over 30.000 kr.

·      Skader på sikkerhedsudstyr som fx tyverialarm, GPS, fartpilot, parkeringssensor og låsebolte til fælge.

·      Redning ved kørsel i udlandet, dvs. at du får adgang til det røde kort, som sikrer dig vejhjælp, hvis du kører galt i udlandet.

·      Retshjælp, hvis du bliver involveret i en retslig tvist som bilens fører, bruger eller ejer, fx i forbindelse med køb eller salg af bilen.

Bilforsikring – delkasko:

Delkaskoforsikring er et alternativ til kaskoforsikringen, som især er relevant, hvis du har en gammel bil af begrænset økonomisk værdi, men som stadig betyder meget for dig rent praktisk. Delkaskoforsikringen dækker skader, som du er uden skyld i, og som sker, mens bilen holder stille. Det kan fx være tyveri, forsøg på tyveri, glasskader og brand. Der er dog ikke dækning for parkeringsskader eller hærværk.

Tilpas bilforsikringen med tilvalgsdækninger

 • Friskade

  Med en friskadedækning slipper du for at betale selvrisiko, når du får en skade, som du ikke selv er skyld i. Det gælder fx brand og tyveri. I mange selskaber dækker friskade også gratis reparation af stenslag på fx lygter eller forrude.

 • Parkeringsskade

  Med en parkeringsskadedækning skal du ikke betale selvrisiko, hvis du får en parkeringsskade. Typisk skal skaden være for under 15.000 kr. for, at forsikringen dækker.

 • Ung bilist

  Denne tilvalgsdækning har mange navne, men fælles for dem alle er, at de har til formål at gøre det nemmere for dig at låne din bil ud til dine børn eller børnebørn. Har du ikke denne dækning, gælder der nemlig en ekstra selvrisiko, hvis du låner din bil ud til en person under 26 år, og der sker en skade. Den selvrisiko slipper du for med denne dækning.
  En ekstra bonus ved dækningen er, at dine børn eller børnebørn kan optjene anciennitet i dit forsikringsselskab, hvis du sørger for at få dem skrevet på din bilpolice. Det betyder, at de kan få en billigere bilforsikring, når de køber deres første bil.

 • Værdiforringelse

  Din bils handelsværdi kan blive nedsat, hvis den får en større skade. Hvis du har tilvalgsdækningen værdiforringelse, får du typisk 10 % oveni reparationsudgiften (de fleste selskaber har et maxbeløb, du kan få udbetalt), hvis bilen bliver skadet for mere end ca. 13.000 kr.

 • Førerulykke

  Hvis du kommer ud for et trafikuheld, dækker bilens ansvarsforsikring de passagerer, du har med i bilen. Kaskoforsikringen dækker skader på selve bilen. Men som fører af bilen er du ikke dækket, hvis du kommer ud for et trafikuheld, der ikke involverer andre biler. Med en førerulykkesforsikring er du dækket, hvis du kommer ud for et sådant solouheld. Det kan fx være, hvis du kører ind i et træ, eller hvis du kører i en grøft ved glat føre. Forsikringen dækker dig for varige men, tab af erhvervsevne, tabt arbejdsfortjeneste, tab af forsørger, tandskade samt begravelseshjælp.

 • Vejhjælp

  Med vejhjælp får du starthjælp til bil, hvis den ikke vil starte eller går i stå, mens du er ude at køre. Du får også hjælp til at få din bil trukket fri af sne, hvis den sidder fast, eller op af en grøft. Hvis det kan lade sig gøre, repareres bilen på stedet. Ellers bliver du og eventuelle passagerer kørt hjem, og bilen bliver kørt på værksted.

 • Bilhenter

  Når du har en kaskoforsikring, og din bil får en mindre skade som fx en bule, henter forsikringsselskabet din bil på stedet og kører den til reparation med det samme. De stiller også en lånebil til rådighed. Når bilen er klar, afleverer selskabet den til dig igen.

 • Afleveringsdækning (leasingbil)

  Denne tilvalgsdækning er til dig, der leaser din bil og vil være sikker på at undgå økonomiske overraskelser. Med en afleveringsdækning skal du nemlig kun betale en selvrisiko, selvom du skulle få flere mindre skader på din bil som fx buler og ridser.

Bilforsikring – stilstandsforsikring

Du kan tegne en stilstandsforsikring til din bil, når den skal stå stille i et stykke tid og altså slet ikke skal bruges som køretøj. Det kan fx være, hvis du skal være ude af landet i længere tid. Stilstandsforsikringen dækker ved brand, tyveri og vandskade. Derudover er der tilknyttet en retshjælpsdækning, som dækker dine advokatudgifter, hvis du bliver involveret i en retslig tvist som bruger, ejer eller fører af bilen. Det kan fx være i forbindelse med køb og salg af bilen.

 

Få hjælp til at finde den rigtige bilforsikring

Tjek dine forsikringsbehov med Tid Til Forsikring